Site Loader

Datë 12.12.2023

NJOFTIM !

Me date 8 – 10 Dhjetor 2023 u zhvillua ne Bruksel takimi Keshillit te Notariateve te vendeve te BE.
Ne kete takim ishte i ftuar dhe Notariati shqiptar.
Keshilli i Notereve te vendeve te BE zhvilloi zgjedhjet e radhes per Kryetar dhe Sekretar te Pergjithshem.
Ne kete takim perfaqesuesi i Notariatit shqiptar paraqiti nje raportim te detajuar per veprimtarine e notariatit ne Shqiperi, objektivat, rezultatet e sfidat e ketij notariati ne kuadrin e kerkeses zyrtare te bere me pare per pranimin e Notariatit tone si vezhgues ne Keshillin e notariateve te BE .
Raportimi beri qe notariatet e ketyre vendeve te njihen me mire me bazen ligjore te noterise e sfidat ne te ardhmen .
Pas raportimit perfaqesuesit e notariateve te BE votuan unanimisht pranimin e Notariatit Shqiptar ne Keshillin e noterve te BE , nje hap ky mjaft i dobishem per notariatin tone .


Ceremonia per kete pranim do te behet ne takimin qe do te zhvillohet ne Vilnjus, Lituani ne qershor 2023.

Post Author: DHKN